2013. december 10., kedd

Mesék az adventi időszakra

Az advent szóról sokaknak a várakozás jut az eszükbe: a karácsonyt megelőző felkészülést, az ünnepre történő várakozást.
A gyertyák gyújtásával meghitt hangulatot teremthetünk otthonunkban. Az esti mesék ebben az időszakban kapcsolódjanak valamilyen formában ehhez a várakozáshoz, hogy a hit, remény, szeretet és az öröm része legyen életünknek, és ne csak külsőségekben, hanem lélekben is tudjunk felkészülni az ünnepre. 
Karácsonyi tematikájú gyerekkönyvek sokasága vesz körül bennünket. Ügyeljünk a minőségre, hogy ebből a szellemi táplálékból is a legjobbat és legszebbet nyújtsuk gyermekeinknek.
Íme, néhány ajánlat!
 

Hogyan töltik a karácsonyt az állatok? Gondoskodik-e róluk valaki? Erről szól a Naphegy Kiadó karácsonyi gyerekkönyve

Mesék a szeretetről és jóságról - ideális mesekönyv az adventi  időszakra

Fura kis történet egy különleges kutyáról és kedves gazdijáról

A karácsonyra időben fel kell készülni. De mi történeik akkor, ha Pettson lába megsebesül? Kiderül mindez ebből a hangulatos mesekönyvből

Klasszikus darab az önzetlenségről

Hogyan készül Pettson  és Findusz a karácsonyra? Minden gyerek kíváncsi lehet rá, ha kedveli őket. Vigyázat, nehogy kiderüljön, kik az angyalok! 

A Naphegy Kiadó Művészi Mesekönyvek minden egyes darabja családunk kedvencévé vált. Kedves kis történet egy kirekesztett cicáról, aki végül otthonra lel


A Koinónia Kiadó gondozásában megjelent antológia erdélyi szerzők karácsonyi meséit gyűjti egybe

Kedves kis téli történet a három jóbarátról, Nyusziról, Mókusról, Süniről és Vakondról - kisebb gyerekeknek

Elfelejtett lények boltja - karácsonyi antológia kortárs szerzőktől Lovász Andrea válogatásában, gyönyörű illusztrációkkal (Szegedi Katalin, Rofusz Kinga, Szulyovszky Sarolta és Gyöngyösi Adrien)
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése