2012. február 3., péntek

Papírszínház és farsangi mulatság a játszóházban

Ismét itt a farsang, és ha mi, felnőttek fáradtnak is érezzük magunkat ahhoz, hogy évről évre új maskurát, jelmezt találjunk ki magunknak a farsangi mulatsághoz, a gyerekeknek nagy élményt jelent belebújni egy mesebeli hős vagy mellékszereplő bőrébe. Mert a gyermek mágikus gondolkodása révén még benne él a képzelet világában, és könnyedén "eljátssza" a szerepeket, melyeket a mesékből ismer.
A marosvásárhelyi korai fejlesztő központ az idén is meghirdette a farsangi mulatságot, ezúttal olyan óvodások részére, akiknek kisebb testvérük az egyesület valamelyik korai fejlesztő programjának rendszeres látogatója. A mulatság 2-3 órás felüdülést és mókát ígért a gyerekeknek mondokázás, mozgás, akadáypálya, dalolás, bohóckészítés, hajtogatás és mesehallgatás által.

"Óriások vagyunk..."
A szervezők meghívásának eleget téve papírszínházas meseolvasással kedveskedtem a résztvevő gyerekeknek. Volt ott a hallgatóság között királykisasszony, tündér, méhecske, sárkány, varázsló és angyal, s akadt olyan is, aki nem vette fel farsangi jelmezét, de a játék és mese által gondolatban egy- két pillanatra könnyen kedvenc mesehősévé válhatott.


A hallgatóság apraja-nagyja



" a királyfi ölbe kapta a lányt, és ellovagolt" (Hamupipőke)


Itt a vége, fuss el véle!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése