2011. április 3., vasárnap

Gyerekprogramok a Gyerekkönyvek Nemzetközi NapjánA Gyermekkönyvek Nemzetközi Napját (ICBD) világszerte 1967. óta április 2-án tartják. A Hans Christian Andersen dán meseíró születésnapjához kapcsolódó ünnep a könyvek megszerettetését, az olvasás népszerűsítését, a kíváncsiság, az olvasási vágy felkeltését célozza meg.

A 2011-es Gyermekkönyvek Nemzetközi Napjának mottója, amelyet Aino Pervik észt írónő fogalmazott meg: The Book Remember (A könyv emlékez(t)et). A csíkszeredai rendezvény szervezői úgy gondolják, hogy manapság, amikor a fiatalok olvasási kultúrája hagy kívánnivalót maga után, egyre hangsúlyosabban kellene felvállalni azt a feladatot, hogy a gyerekeket beavassuk az olvasás varázslatos világába, a könyv csodájába, abba a képzeletbeli utazásba, amely a fejlődés útját nyitja meg előttük.


Bővebben az eseményről http://www.szekelyhon.ro/magazin/idoutazas-matyas-kiraly-udvaraba

vagy

itt: http://www.honline.ro/?action=hon&phase=6669

1 megjegyzés:

 1. Szia!

  Szeretném a figyelmedbe ajánlani a konyv.miner.hu oldalt, ahol a könyvekkel, olvasmányokkal foglalkozó blogokat jelenítjük meg egy helyen. Úgy gondoljuk, rengeteg értékes információ van a blogokban, s jó volna ezeket egy helyen látni - ebben a témában is.

  Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozáshoz pusztán az engedélyed kérjük, anyagi vonzata nincs, a blogbejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs.

  Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek, írj az info kukac miner pont hu-ra!

  Üdvözlettel:
  Miner.hu

  VálaszTörlés