2011. március 25., péntek

Meseszombat a csíkszeredai Mikó-várban


Hetedik éve, hogy Budapesten minden tavasszal megrendezik a Gyermekirodalmi Fesztivált -és Vásárt. A fesztivál a kortárs gyerekkönyvek, a gyermekirodalom, az olvasás népszerűsítését tekinti elsődleges céljának.

Itt Erdélyben, Csíkszeredában második alkalommal szerveznek hasonló eseményt a gyerekkönyvek világnapja alkalmából. Idén a Gutenberg Kiadó és a Csíki Anyák Egyesülete a szervezők. Olyan foglalkozásokról, beszélgetésekről, könyvbemutatóról, könyvvásárról, előadásokról van szó, amlyek élményt nyújtanak a szülőknek és gyerekeknek, és kedvet ébresztenek az olvasáshoz.

Az április 2-ai mesedélután részletes programja a következő:

Mesetérkép Lövétei Lázár Lászlóval

Óvodás és kisikolás műkritikusok előtt a Gutenberg Kiadó könyvei (Mátyás király juhásza, Mátyás király és az igazmondó juhász, Egyszer volt Budán kutyavásár)

Papírszínház

Színre lépnek a mesék szereplői

Hogyan készül az illusztráció?

Játékos műhelymunka, közös rajzolás a mesekönyveket illusztráló képzőművészekkel (Keszeg Ágnes, Csillag István és Mezey Ildikó)

Játszóvár a legkisebbeknek

Rövid csoportos foglalkozások, társas játékok, várépítés, kirakó-és szerepjáték, ügyességi mozgásos feladatok a csíki Anyák Egyeseületének tagjai, Albert Hommonai emőke, Kőrössy Erika és Tőzsér Kinga irányításával.

Kiscipők alá valót húz a Codex Régizene Együttes.

Du. 17 órától a Mikó-vár előadótermébe a szülőket, nagyszülőket várjuk egy a meseolvasás pedagógiai, lélektani és esztétikai jelentőségéről szóló előadásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése