2009. november 5., csütörtök

Marosvásárhelyi könyvvásár (november 5-7.)

Életműdíjat kapott ma Kányádi Sándor a marosvásárhelyi könyvvásár díszvendége.
"Nem kell megijedni az informatika fejlődésétől, a világhálóra fel kell hurcolkodnunk szellemi javainkkal"-mondta a 80 éves költő.

Az idén a gyerekkönyvek közül a Szép Könyv 2009 díjat a marosvásárhelyi Mentor Kiadó által megjelent Wass Albert A törpék és az óriás című mesekönyv nyerte el.
Akiket az erdélyi gyerekkönyv-újdonságok érdeklik, szíves figyelmükbe ajánlom a szombati (12.30) könyvbemutatót a Bernádi Házban. Zágoni Balázs Barni és a lányok című könyvét (a sorozat első két kötete: Barni és a Barni Berlinben), Balázs Imre József (a Korunk főszerkesztője) első gyermekvers-kötetét (rendszeresen közöl gyermekverseket a Napsugár, Szivárvány, Cimbora gyermeklapoknak) és a marosvásárhelyi LÁTÓ szerkesztője, Vida Gábor az év elején megjelent könyvét mutatják be az említett szerzők. Mindhárom gyerekkönyv a Koinónia Könyvkiadó jóvoltából látott napvilágot.

Péntek este 19 órakor a Kalákától hallhatunk Kányádi-verseket a Nemzeti Színházban. (Onnan aztán átrohanunk családostól a Filmfesztivál keretén belül sorra kerülő ZAKUSCA-koncertre, egy kis filmnézéssel megtűzdelve. Este tehát: Kultúrpalota. Filmfesztivál. Alter-Native!
Azt már eldöntöttem, hogy a szombat délelőtti Gyermekirodalom és Korunk irodalma tanítóképzős óráimat a Könyvvásáron fogom, szemináriumi hangulatban, illetve könyvvásár-pedagógiai kezdeményezések közepette megtartani. Természetesen sok izgalmas feladat, műhelymunka vár a főiskolai hallgatókra!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése