2014. szeptember 2., kedd

Nagyszerű könyv óvodásoknak és kezdő olvasóknak!

Hihetetlen történet — hiteles história

korteA könyv címeHihetetlen történet az óriás körtéről
Alcímavagy hiteles históriája annak, hogyan került vissza Jeronimus Baltazár Severin Olsen az őt megillető, jogos hivatalába, Napváros polgármesteri székébe, a város összes lakójának örömére – egyvalakit kivéve
Az első mondat: „A nap sütött, a tenger ragyogó kék volt, Micó horgászott, miközben Sebastian az almalevével üldögélt, és újságot olvasott.”
Az utolsó mondat: „A nap süt, a tenger ragyogó kék, ez pedig itt a történet vége.”
A történet legfontosabb szereplői: Micó és Sebastian, Jeronimus Baltazár Severin Olsen, Napváros törvényes polgármestere, Karc alpolgármester (aki mindig haragos és folyton parancsolgat), Glükóz professzor és Doktor Pipetta az Atomkutató intézetből, A Marcona kalózok, A Rémséges Tengeri Sárkány, Ulysses Karlsen, Napváros lakói.
A történet: Egy cica (Micó) és egy elefánt (Sebastian) két feltaláló kíséretében egy óriási körte belsejében a Rejtélyes Sziget keresésére indul. Kalandos útjuk végén (találkoznak a Rémséges Tengeri Sárkánnyal, vitorláznak az Éjfekete-tengeren stb.) rátalálnak városuk eltűnt polgármesterére. Hazatérésüket óriási ünnepséggel jutalmazza a város.
Melyik korosztálynak ajánljuk? 3-9 éveseknek. Óvodásoknak böngészésre, kisiskolásoknak önálló olvasmányként (kezdő olvasóknak kitűnő!).
Hol, mikor olvasd? Ideális nyári olvasmány (tengerparti nyaralás közben javallott).
Mi jut eszembe róla? Tesz-vesz város.
Az erőssége: vonzó formátum, gazdagon illusztrált oldalak, izgalmas cselekmény, közvetlen írói hang (a szerző minden fejezet elején megszólítja a hallgatót/olvasót), humor.
korte1A kiadóról: KOLIBRI, az Év Kiadója 2013 (IBBY)
Eredeti kiadás: 2012
Magyar kiadás: 2013
Az íróról:  Jakob Martin Strid, neves dán képregényrajzoló (szül. 1972)
Az illusztrátorról: Maga a szerző  
Oldalak száma: 105

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése