2012. augusztus 7., kedd

Boda Edit

1975-ben született a szilágysági Mocsolyán. Felsőfokú tanulmányait a kolozsvári Babes–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarán végezte magyar–angol szakon. Verseket és rövidprózákat ír, írásai több hazai és magyarországi irodalmi folyóiratban is megjelentek.
Versei gyűjteményes megjelentetésére egy véletlen folytán szánta el magát, miután rájött, hogy pár versét valaki saját nevével adta közlésre. Szerinte a művészet transzcendens kapcsolatokat teremt. Szabadidejében festeget. Számára az írás és a festés végtelen szabadságot jelent. A művészet mindennapok valóságának ábrázolásán túl azért is fontos, mert manapság megkérdőjeleződik az isten léte. Azzal, hogy a versekkel mégis út nyílik oda, belenyilallhat az emberbe, olyan emberbe is mondjuk, aki nem fogalmazza meg magában, hogy ő hisz az anyagon túliban. Nemcsak felnőtteknek ír, hanem gyermekeknek is. Verset, prózát egyaránt. Az Egy karácsony előtti karácsony című meséje a Legszebb karácsonyi ajándék a nátha című antológiában jelent meg. (Koinónia, 2010)

Fontosabb díjak:

  •  A Romániai Írószövetség Kolozsvári Fiókjának 2004. évi debütdíja a Kamuflázs című verseskötetért
  • A Communitas Alapítvány alkotói ösztöndíja 2006-ban
  • Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíj 2008-ban
 Kötet:

  •  A boszorkányt is megsajnálom. (Gyerekversek és -mesék a szerző  illusztrációival) Cédrus Művészeti Alapítvány — Napkút Kiadó — Sorozat  Könyvek Kiadó, Budapest, 2013



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése