2012. március 7., szerda

Gyerekkönyvekről, meseolvasásról beszélgettünk a kismamákkal

Tudjuk, hogy mint minden alapvető nevelési forma, az olvasásóvá nevelés is jó, ha már kisgyerekkorban, vagyis otthon, a családban elkezdődik. Hiszen minden amit kisgyerekkorban elültetünk a gyerek szívéve, lelkébe, az örökre megmarad. Egy korábbi beszámolómban is írtam arról, hogy a gyerekkönyvek és az olvasás népszerűsítését nemcsak a leendő pedagógusok körében, illetve gyerekek körében célszerű végezni, hanem elsősorban a szülőket kell felvilágosítani az esti mesolvasás jelentőségéről.
A Caritas Egyesület helyi szervezete keretén belül működő Korai fejlesztő központ egy pár éve teljesen elkötelezte magát az ügy mellett.
Úgy gondolja, hogy nemcsak a gyerekeket fejleszti, hanem elindítja azt a programsorozatot, amely a egy-egy a kismamákat, szülőket foglalkoztató gyerekneveléssel kapcsolatos problémát tárgyal meg, ír körül, beszél meg egy-egy meghívott szakember jelenlétében.
Első alkalommal a gyerekkönyvekről, meseolvasásról beszélgettünk:





Akárhányszor megyek a marosvásárhelyi korai fejlesztő központba, jóléső érzés látni azt a hihetetlenül nagy érdeklődést, melyet a szülők tanúsítanak a mesolvasás kérdése iránt. Igaz, azokról a szülőkről van szó, akik rendkívül tájékozottak, tudatosan keresik azokat a lehetőségeket, ahol még többet tudhatnak meg gyereknevelés témában, hogy ezáltal egyre "tökéletesebb" szülőkké váljanak.


Pedig elég lenne csak "elég jó" szülőnek lenni, ahogy Bruno Bettelheim írja. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése